Vormsel 2

In het vormsel ontvangt de gedoopte door handoplegging de gave, de kracht van de Heilige Geest, waardoor hij wordt gesterkt in zijn geloof en een zendingsopdracht krijgt. Dat is de eerste betekenis van het sacrament.De andere betekenis ligt in de zalving, deze bevestigt dat de gedoopte gelijkt op Christus, de Gezalfde. Het vormsel voltooit daarmee de in de doop begonnen christelijke initiatie.

De verantwoordelijke priester is pastoor Kris Van den Bossche, tel. 0476 53 11 77, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

In het werkjaar 2016-2017 tellen we 7 catechesegroepen in onze Catharinaparochie:

- Annemie, Sonja en Alexander vormen 3 groepen in het Pastoraal Centrum
               - Kristien en Manuela vormen 2 groepen bij hen thuis in Heilig Kruis op de Antwerpsesteenweg
               - Klaartje en Annelies vormen 2 groepen bij hen thuis in Walem

Elk van deze groepen heeft eigen data voor de catechesemomenten, behalve enkele activiteiten die gemeenschappelijk zijn voor de 7 groepen.

Bij wijze van voorbeeld: klik hier planning groep Annemie jaar 2016-2017

Het vormsel heeft plaats voor alle groepen samen om de dag van Pinksteren, zondag, 4 juni 2017 om 10.30 uur in de Sint-Romboutskathedraal.

Inschrijven voor het Vormsel kan je met het 'inschrijvingsformulier'

Heb je nog vragen over het Vormsel: klik dan hier.