overlijden

Bij een overlijden contacteert de familie zelf een begrafenisondernemer.
Indien er een kerkelijke uitvaart gewenst is, contacteert de begrafenisondernemer het Pastoraal Contact om de dag te bespreken.
De uitvaarten vinden plaats om 10.00 uur. Is er diezelfde dag nog een uitvaart, dan is de tweede uitvaart om 11.30 uur.In onze parochie zijn verscheidene mensen aangesteld om samen met de priesters de uitvaarten te verzorgen.

Elke uitvaart in Mechelen is een gebedsviering. Het derde weekend van de maand is er een herdenkingsviering voor al de overledenen van de voorbije maand.
In Sint-Rombout is dit gezamenlijk voor de parochies van Sint-Rombout, Sint-Katelijne, Begijnhof en Sint-Jan-Baptist-en-Evangelist.

Een van de voorgangers neemt contact op met de familie om een afspraak te maken om de uitvaart voor te bereiden.
Met alle praktische vragen kan de familie steeds bij de pastor terecht.

Enkele weken na de uitvaart (derde weekend van de daaropvolgende maand) is er een herdenkingsviering.
De datum van deze viering staat soms vermeld op het overlijdensbericht.
In deze herdenkingsviering zijn we biddend samen in herinnering aan de overledene.

Zoals in alle andere parochies van Vlaams-Brabant, kost een uitvaart 250 euro.