Doopsel

Het is normaal dat een kind gedoopt wordt in een (parochie)kerk. Doopvieringen gebeuren in de Catharinaparochie altijd op een zondag, dit als symbolische verwijzing naar Pasen en zijn gemeenschappelijk voor kinderen van verschillende families samen.

De verantwoordelijke priester is pastoor Kris Van den Bossche: tel. 0476 53 11 77, e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Voor onze gemeenschap van het centrum gebeurt dit op de eerste zondag van de maand in Sint-Rombout om 14.30 uur, met uitzondering van de maand juli - op 8 juli. Medepastoor Kris Van den Bossche of diaken Louis Apers zorgen hiervoor. De concrete afspraken worden gemaakt met het Pastoraal Contact: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
De doopvoorbereiding vindt plaats in het Pastoraal Contact, Kan. De Deckerstraat 48 te 2088 Mechelen op donderdag 18 januari 2018, 15 februari, 15 maart, 17 mei, 21 juni, 19 juli, 16 augustus, 20 september, 18 oktober, 15 november, ...

Voor onze gemeenschap van Walem is er een gemeenschappelijke doopviering in Walem: elke 3de zondag van de maanden januari, maart, mei, juli, september, november om 14.30 uurOuders die hun kindje willen laten dopen, nemen tijdig contact op met de doopselcatechiste, Sabine Van Malderen, Oude Baan 47 te Walem, tel. 015 20 47 17 of via e-mail Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en volgen de voorbereidingsavond (elke eerste woensdag van de aangegeven maand).

Voor de aanvraag van een doopsel, kan je het formulier 'Aanvraag van een doopsel' gebruiken. Het ingevulde formulier moet minstens 1 maand voor de doop toekomen bij het Pastoraal Contact.

Heb je nog vragen over het doopsel: klik dan hier.